Капу для зубів, за допомогою якою можна працювати зі смартфоном, створили науковці Національного університету Сінгапуру. Інформація про розробку доступна на офіційному сайті університету.

Створенню новітнього інтерактивного девайсу сприяв факт того, що вже існуючі пристрої, що дозволяють керувати гаджетами за допомогою голосу, рухів та навіть сили думки, не захищені достатньою мірою. Це не дозволяє забезпечити повну конфіденційність користувача. Через це вчені винайшли спеціальні капи з датчиками тиску, які зчитують силу укусу.

Користувачі подають гаджету команди за допомогою стискання щелепи чи клацання зубів. Для надання системі необхідних команд винахідники розробили для кожного укусу чи кількості цокань зуба по зубу свій сценарій. Відмічається, що точність визначення гаджетом команд за допомогою «розумної» капи становить 98%. При цьому сама вона не помітна неозброєним оком.

Після початку масового виробництва капа стане доступною по ціні приблизно $100.

Раніше ми повідомляли, що в Кіотському університеті (Японія) ведуть розробку буддійського метавсесвіту зі штучним інтелектом-Буддою.

Коменти