Exxon Mobil, яка керувала видобутком нафти на російському «сахалін-1» виходить з проекту, не взявши на себе місцеве страхування танкерів, після зняття з них страхового покриття західними компаніями.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, західні страховики відмовилися страхувати танкери найбільшої російської судноплавної групи «совкомфлот» через санкції, застосовані ЄС після вторгнення росії в Україну.

Також Exxon відмовилася визнати альтернативне покриття, щодо якого совкомфлот домовився з російськими страховиками, що спричинило проблеми для вантажів, призначених для поставок на індійські нафтопереробні заводи.

Агентство зазначає, що ця ситуація демонструє вплив гарантій перестрахування суден на операції з нафтою в контексті європейських санкцій щодо страхових операцій з російською сирою нафтою. Ці останні набудуть чинності 5 грудня, а в лютому наступного року почнуть діяти санкції, спрямовані проти російських нафтопродуктів.

Раніше ми повідомляли, що уряди Німеччини і Данії узгодили запуск масштабного вітроенергетичного проєкту у Балтійському морі.

Коменти