У Саудівській Аравії запустили спорудження The Line — одного із низки проектів по будівництву «міста майбутнього» Неомі загальною вартістю в $500 млрд. У футуристичному місті проживатимуть 9 млн осіб, що матимуть у п’ятихвилинній доступності простір для роботи, розваг і життя, який функціонуватиме на основі штучного інтелекту. У будь-яку точку міста їх «домчить» швидкісний громадський транспорт лише за 20 хвилин.

The Line — вертикальний хмарочос, довжина проекту складатиме більше 120 км.


Саудівська компанія OT Sky продемонструвала відео з будівництва, де екскаватори викопують широкі траншеї в пустелі в північно-західній провінції Табук. Місто займе в довжину 170 кілометрів і в висоту 500 метрів. Перший етап зведення міста планується завершити вже до 2025 року.

Обіцяють, що в місті буде штучний гірськолижний курорт, плавуче портове місто, летючі ліфти, а увесь комплекс обслуговуватиме штучний інтелект. Також у вертикальному хмарочосі буде штучна ріка, стіни прикрашатимуть вертикальні сади й парки. Просто у хмарочосі влаштують порт для океанських лайнерів.

Раніше ми повідомляли, що нове застосування штучному інтелекту знайшли студенти. Нейромережі вони використовують для написання есе, які завдають додому в коледжах.

Коменти