В китайській провінції Шаньсі, що на півночі країни, пройшли випробування магнітно-левітованого потягу у вакуумній трубці. Про успішне тестування технології, що є аналогом «Hyperloop» Ілона Маска сповіщає китайське державне видання.

За інформацією джерела, тестування пройшло на колії в 1,25 милі (більш ніж 2 км). Швидкість потягу досягала 80 миль на годину (128 км/год.). У майбутньому дослідники планують розбудову повномасштабної траси довжиною в  37 миль, де потяг розвиватиме швидкість до 621 милі на годину. Подібні потяги стануть основою нового типу швидкісних поїздів, що з’єднають різні кінці великої країни.

Слід відмітити, що це не нова технологія, але на сьогодні вона залишається досі не реалізованою. Так, японські потяги на магнітній подушці досягають швидкості до 374 миль на годину, однак рухаються не в вакуумі.

Концепція потягу на основі вакуумної труби «Hyperloop» була запропонована Ілоном Маском ще в 2012 році. Незважаючи на перші випробування, повномасштабної системи за цією технологією так і не з’явилося. Після відмови від проекту розробника, Маск заявив, що самостійно побудує підземний Hyperloop «найближчими роками».

Раніше ми повідомляли, що компанія-виробник транспорту Stadler Rail AG замовила у компанії Ballard Power Systems шість двигунів на водневих паливних елементах FCmove-HD+. Їхня потужність складає 100 кВт. Двигуни призначаються для першого водневого потягу у США.

Коменти