Робот-риба з рухомою пащею, що здатна збирати сміття та фільтрувати воду в водоймах, з’явилася завдяки винаходу студентки Британського Університету Суррея Елеанор Макінтош.

Про це повідомляє портал New Atlas.

Робориба довжиною 50 см світиться у темряві. У її пащеку вмонтована спеціальна сітка, що пропускає лише воду, затримуючи сміття. Робот оснащений ліхтариком та спеціальним датчиком, що вимірює рівень каламутності під водою.

Робот працює на приводній основі. В подальшому розробниця сконструює для нього систему дистанційного керування з камерами.

Забруднення води, а надто, пластиком, є величезною проблемою. Страждає не тільки океан, а й річки, струмки, озера та ставки. Ця проблема не має універсального рішення. В основі моєї розробки лежить саме універсальність… Риби адаптовані до навколишнього середовища, а зябра — це неймовірний природний механізм, створений для фільтрації кисню в кровотоку. Я взяла їх за основу, створивши фільтр для мікропластику.

Елеанор Макінтош

Раніше ми повідомляли, що китайська компанія Xiaomi презентувала модульного робота Mijia, що складається з елементів-шарнірів.

Коменти