Компанія Adafruit, спеціалізацією якої є випуск електронних пристроїв з відкритим вихідним кодом, встановила у шоколадний батончик Milky Way крихітний екран із запущеною грою Doom 1993 року.

Відповідне відео з’явилося на YouTube-каналі компанії.

Вихід «дивного» шоколадного батончика компанія присвятила Геловіну. Проте, ласувати такими шоколадками розробники все одно не радять. В описі самого відеоролика компанія оприлюднила попередження для батьків про те, що святкові ласощі своїх малюків їм варто ретельно перевіряти.

Оригінальна гра Doom вийшла в 1993 році. Вона є однією з найвпливовіших комп’ютерних ігор в історії індустрії. Саме те, якою популярною вона стала, багато в чому визначило особливості формування жанру шутерів «від першої особи».

Протягом існування відеогри її шанувальники примудрялися портувати її і запускати на геть непризначених для цього девайсах. Зокрема, гру запускали на фотоапаратах, на Apple Watch, на екрані принтера, на калькуляторі і навіть в додатку «Блокнот» на комп’ютері.

Нагадаємо, творці мода Fallout: London, який є модифікацією відомої гри Fallout 4, сюжет якої присвячений подіям після ядерного постапокаліпсису, відмовилися вводити у гру персонажів, прототипом яких стали покійна королева Єлизавета ІІ і король Чарльз ІІІ.

Коменти