Національний комітет Республіканської партії подав позов проти Google. У ньому Google обвинувачують в тому, що вона відправляє «мільйони» електронних листів рекламної розсилки  RNC до тек зі спамом Gmail. В партії заявляють, що це є проявом «дискримінаційної» практики фільтрації компанії, повідомляє Engadget.

Приблизно в один і той же час наприкінці кожного місяця Google починає скеровувати до спаму майже всі електронні листи RNC. Дуже підозріло те, що історично так склалося, що саме кінець місяця є періодом, коли збір коштів для RNC є найбільш успішним.

Національний комітет Республіканської партії

У червні цього року, після того, як дослідження виявило, що Gmail частіше за інші поштові клієнти фільтрує електронну розсилку від республіканців, у партії заявили, що відтепер співпрацюватимуть з Федеральною виборчою комісією. Ця співпраця мала бути скерована на моніторинг системи, розробленої для запобігання потраплянню політичних повідомлень до спаму. До того представники Республіканської партії представили законопроект, який намагався заборонити платформам електронної пошти використовувати алгоритми, що здійснювали б автоматичну маршрутизацію  повідомлень кампанії.

Своєю чергою в Google заявляють, що взагалі не фільтрують листів за політичною приналежністю. Спам-фільтри Gmail, заявляють у компанії, є відображенням дій користувачів, які блокують політичну розсилку.

Раніше ми розповідали, що компанія Google запустила в Україні безоплатний сервіс Market Finder, метою якого є допомога онлайн-бізнесу з виходом на нові ринки та пошуком нових клієнтів і партнерів.

Коменти