Розробники китайської компанії ByteDance, власниці платформи TikTok, за допомогою програми здатні стежити за кожним користувачем. Про це свідчить новий звіт Forbes, підтверджуючи побоювання, які вже давно існували в інтернет-спільноті й у фахівців із кібербезпеки.

Журналісти дізналися, що співробітники ByteDance, материнської компанії TikTok, збирають інформацію щодо розташування користувачів на основі використовуваних ними IP-адрес. Проте в компанії наполягають, що діють виключно з рекламною метою. Водночас, звіт Forbes підтверджує, що команда внутрішнього аудиту ByteDance збиралася використати отриману інформацію для стеження за певними громадянами США, а не з метою таргетування реклами.

У TikTok спростували висновки Forbes. В компанії заявили, що не збирають GPS-дані про користувачів із США. Також розробники стверджують, що їхня програма «ніколи не використовувалося для стеження за членами уряду США, активістами, громадськими діячами або журналістами». Це єдина поки що реакція компанії на висунуті проти неї звинувачення.

Нагадаємо, соцмережа TikTok запустила нову функцію. Тепер у користувачів є можливість оприлюднювати фото з підписами до 2200 символів. Інновація отримала назву “Фоторежим”.

Коменти