Діти, які грають у відеоігри, мають кращу пам’ять, ніж їхні однолітки, що не мають такої звички. Про це йдеться у новому американському дослідженні, присвяченому когнітивному розвитку мозку підлітків.

У тестуванні взяли участь 2217 дітей віком 8 та 9 років. Учасники самостійно заповнили анкету, в якій їх розпитували про те, скільки часу вони проводять перед екраном. Окремий пункт був присвячений тому, скільки конкретно часу вони витрачають на відеоігри. Крім того, діти пройшли кілька когнітивних тестів. Також дослідники перевірили їхнє фізичне та психічне здоров’я і провели візуалізацію мозкової активності.

Раніше в фокусі досліджень перебував виключно негативний вплив відеоігор на дітей — мовляв, вони спричиняються до підвищення агресивності підростаючого покоління. Проте результати найсвіжішого дослідження засвідчили, що у дітей, які захоплювалися відеоіграми, покращувалися когнітивні здібності. Зокрема, в них була гостріша пам’ять.

Раніше ми повідомляли, що компанія Adafruit, спеціалізацією якої є випуск електронних пристроїв з відкритим вихідним кодом, встановила у шоколадний батончик Milky Way крихітний екран із запущеною грою Doom 1993 року.

Коменти

Галя

Та фігня це все, ІГРИ УБІВАЮТЬ ДІТЕЙ НАШИХ ПОМОЖІТЬ ЇМ