Американський бізнесмен Ілон Маск, який нарешті придбав соцмережу Twitter, запевнив єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона, що платформа діятиме відповідно до законодавства ЄС.

Про це пише Reuters, посилаючись на власні джерела.

Під час свого спілкування з Бретоном, інформація щодо якого попередньо була відсутня, Маск заявив, що Twitter дотримуватиметься європейського Закону щодо цифрових послуг.  Цей закон передбачає штрафи в розмірі до 6% річного обігу компаній, які не ведуть боротьбу з незаконним контентом. Крім того, американський мільярдер зголосився провести зустріч з єврокомісаром протягом найближчих тижнів.

Агенція повідомляє, що розмова Маска й Бретона пройшла після того, як представник Єврокомісії наполегливо повідомив про необхідність дотримання соцмережею європейського законодавства. Це відбулося на тлі неоднозначних заяв Маск стосовно його планів реформування соцмережі.

Експерти побоюються, що придбання Маском соцмережі матиме негативні наслідки через те, що ексцентричний мільярдер послабить правила, що нині стоять на заваді поширенню мови ненависті та дезінформації.

Напередодні стало відомо, що Ілон Маск розпустив раду директорів компанії, щоби остаточно зміцнити свій контроль над нею.

Коменти