Тайванська компанія Foxconn може на 30% скоротити виробництво iPhone на своєму китайському заводі в Чженчжоу. Причиною є обурення працівників вимогами перейти на роботу в “замкнутому циклі” внаслідок спалаху COVID-19.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Агенція інформує, що Foxconn намагається збільшити виробництво на іншому заводі в місті Шеньчжень, щоб у такий спосіб компенсувати дефіцит.

Наразі на заводі в Чженчжоу в центральному Китаї працює близько 200 тис людей. Протягом вихідних десятки працівників таємно вибралися з підприємства. Вони виклали фото нелюдських умов праці в соцмережах.

Традиційно наприкінці року виробники електроніки переживають напружений сезон через наближення свят і збільшення попиту.

Apple поки що не відповіла на запит про коментарі.

Foxconn наразі є найбільшим виробником iPhone для компанії Apple. На заводах компанії виробляється 70% загальної кількості iPhone по всьому світу.

Раніше ми повідомляли, що за інформацією аналітичної компанії Counterpoint Research, у червні 2022 року сталася визначна подія: вперше за всю історію  iPhone випередив сукупну кількість користувачів усіх Android-пристроїв у США. Саме на «яблучні» смартфони IOS, не лишень нові, але й ті, що вже були у використанні, припала половина власників смартфонів у Сполучених Штатах.

Коменти