Соцмережа Twitter видалила 1500 акаунтів внаслідок скоординованої тролінгової кампанії, яка пройшла на платформі. Проте для більшості співробітників Twitter інструменти модерації були заблоковані.

Як повідомляє Engadget, платформа опинилася «під прицілом» провокаторів після того, як на чолі компанії став Ілон Маск.

Керівник відділу безпеки Йоель Рот зазначив, що організатори кампанії хотіли примусити користувачів вважати, буцімто соцмережа тепер поблажливіша до мови ворожнечі. Службі безпеки компанії довелося видалити понад 1500 облікових записів, які брали участь в тролінгу.

Водночас Рот підкреслив, що ці 1500 акаунтів могли належати значно меншій кількості осіб. Він пообіцяв розповісти, яким чином вебсайт змінить спосіб убезпечення користувачів від мови ненависті та примусить їх дотримуватися правил.

Водночас ЗМІ стало відомо, що наразі у більшості співробітників платформи немає доступу до внутрішніх інструментів, які використовуються для модерації контенту.

Раніше Ілон Маск, який нарешті остаточно придбав соцмережу, раніше казав, що планує розпочати боротьбу з ботами в соцмережі та актуалізувати процес верифікації акаунтів.

Коменти