Науковці зі Швейцарського федерального технологічного інституту в Лозанни представили  їстівний дрон, що стане незамінним у ході рятувальних операцій. Концепцію нової розробки анонсували на технологічній конференції IEEE у Кіото.

Наразі транспортні дрони користуються чималим попитом під час рятувальних місій для транспортування води та їжі людям, що потрапили в пастку. Однак більшість безпілотників спроможна прийняти вантаж, що складає близько 30% їх маси.

Ідея нової розробки дуже проста. Крила безпілотника виготовлятимуть з рисових коржів, що замінять сніданок. Вони по консистенції схожі на спінений поліпропілен, з якого зазвичай виготовлені крила. Клей замінять желатином. Щоб їстівну конструкцію не зруйнувало вологе середовище, крила запакують у пластик.

Одноразові їстівні дрони стануть незамінними для потенційного збереження життя у випадках, коли рятувальникам потрібен час, щоб дістатися до місця катастрофи.

Раніше ми повідомляли, що британська влада планує виділити понад 12 млн фунтів стерлінгів на створення найбільшої у світі повітряної магістралі, призначеної для автоматичних безпілотників.

Коменти