За підсумками скорочення у Twitter залишилась лише половина персоналу. Масове звільнення було проведено протягом одного дня. Співробітників попередили електронним листом за підписом «Твіттер», перед цим позбавивши доступу до робочої електронної пошти та каналів Slack, повідомляє Reuters.

Соціальні мережі повняться твітами співробітників, які опинилися на вулиці. Серед постраждалих 784 співробітника зі штаб-квартири компанії в Сан-Франциско. Ще 199 працівників було скорочено зі штаб-квартир у Сан-Хосе та Лос-Анджелесу. Серед звільнених фігурують працівники, що займалися комунікаціями, керуванням контентом, відповідали за права людини та етику машинного навчання.

Скорочення торкнулося також деяких інженерів та спеціалістів із групи розробників. 15% спеціалістів звільнили з відділу безпеки та корпоративної етики. За інформацією голови відділу Йоела Рота, його команда займається запобіганням поширенню дезінформації та іншого шкідливого контенту.

На жаль, компанія не має вибору, коли втрачає понад $4 мільйони на день.

Ілон Маск

Керівник та власник Twitter Ілон Маск пообіцяв усім скороченим тримісячну вихідну допомогу, поскаржившись що сервіс зазнає «значного падіння доходів» через відступ рекламодавців.

Разом з тим скорочені співробітники пообіцяли посилити тиск на рекламодавців, вимагаючи від світових брендів прибрати рекламу з Twitter.

Раніше стало відомо, що Ілон Маск розпустив раду директорів компанії, щоби остаточно зміцнити свій контроль над нею.

Коменти