Колективний позов до федерального суду Сан-Франциско надійшов від звільнених працівників Twitter, повідомляє Bloomberg. У позові зазначається, що масове скорочення в компанії йде всупереч із законодавством США. Законом передбачається, що звільненню від ста й більше співробітників передує їхнє попередження за 60 діб.

Позивачі вимагають від суду припису для Twitter з вимогою дотримуватися закону. Це стосується самочинства зі скороченням та вимог до працівників відмовитися від позову.

Нагадаємо, 4 листопада працівники Twitter отримали наказ не з’являтися в офісі та чекати  електронного повідомлення щодо їхньої подальшої долі. Співробітники отримали електронного листа, що Twitter доведеться “пройти через складний процес скорочення глобальної робочої сили ” і що цей крок, “на жаль, необхідний для забезпечення успіху компанії в майбутньому”.

Інтереси позивачів представляє Шеннон Лісс-Ріордан, яка виступала адвокатом у позові проти Tesla в червні цього року. Тоді йшлося про скорочення 10% персоналу.

Напередодні стало відомо, що Ілон Маск розпустив раду директорів компанії, щоби остаточно зміцнити свій контроль над нею.

Коменти