До кінця десятиріччя американський Intel вступить в конкуренцію з найбільшим виробником процесорів та інших чіпів. Про це видання Asian Nikkei Review дізналося від президента підрозділу Intel Foundry Services Рандхіра Тхакура.

Тхакур впевнений, що вже до 2030 року Intel стане другою у світі компанією за обсягами виробництва процесорів та лідером за обсягом прибутку з виготовлення чіпів.

Наша мета – стати ливарним заводом номер два у світі до кінця десятиліття. Водночас ми сподіваємося досягти найвищої у світі маржі від контрактного виробництва.

Рандхір Тхакур

Подібне ствердження Intel базується на швидкому зростанні напруги між Азією та Заходом останнім часом. Ускладнена геополітична ситуація відкриває ринковий простір для американської компанії, бо замовники побоюються укладати контракти з фірмами-лідерами ринку, що розташовані в Китаї  та на Тайвані. Клієнти обирають більш стійкій і надійний ланцюжок поставок напівпровідникових компонентів.

Наразі експертам, до яких звернулося видання, плани Intel здаються цілком здійсненними – мабуть, через те, що світова геополітична ситуація ставить під загрозу добробут азійських лідерів напівпровідникової промисловості  Samsung та TSMC.

Раніше ми повідомляли, що американська корпорація Intel Corp., всесвітньо відомий розробник та виробник електронних пристроїв та комп’ютерних компонентів, призупинила діяльність у росії.

Коменти