Вчені з британського Шеффілдського університету розробляють систему телеприсутності, яка дозволила б проводити лікування військових під час бою.

Медики матимуть змогу вдягати гарнітури віртуальної реальності та скеровувати робота на полі бою. Апарат буде здатний надати медичну допомогу з використанням такої ж технології, як та, що використовується у роботизованій хірургії.

Наразі учасники бойових дій, які зазнали поранення, часто виявляються змушеними звертатися до медиків, у яких дуже обмежені ресурси. Крім того, робота парамедиків на полі бою  пов’язана з ризиком для їхнього власного життя. Також, у випадку, якщо пацієнту потрібне подальше лікування,  процес транспортування його в безпечне місце може потребувати часу.

Водночас система телеприсутності вирішить ці проблеми, а також дасть змогу медикам дистанційно перевіряти температуру чи артеріальний тиск пацієнта, брати мазки з ротової порожнини чи зразки крові. Також робот зможе проводити фото- чи відеофіксацію травм.

Раніше ми повідомляли, що китайська компанія Xiaomi презентувала модульного робота Mijia, що складається з елементів-шарнірів.

Коменти