В центрі скандалу, пов’язаного з порушення конфіденційності користувачів, раптом опинилася Apple. Як повідомляє агенція Bloomberg, на Apple було подано позов через масове незаконне відстеження та збирання даних користувачів.

Виробник iPhone вперто позиціонував себе як компанію, що опікується захистом даних користувачів. В компанії навіть були конфлікти з урядом через відмову надати спецслужбам доступ до особистих даних власників своїх гаджетів. Але тепер стало відомо, що Apple могла сама збирати дані користувача, використовуючи додатки компанії, навіть якщо клієнти змінили свої налаштування відстеження.

Розробники додатків та дослідники безпеки Томмі Миск та Талал Хай Бакрі з компанії-розробника програмного забезпечення нещодавно вивчили дані, які було зібрано з низки додатків iPhone: App Store, Apple Music, Apple TV, Books та Stocks. Виявилося, що в Apple надсилалися відомості про будь-яку дію з цих програм. Розробники зазначили, що спроби вимкнути неупорядкований збір даних виявилися марними.

Найбільше обурює те, що Apple збирає ці дані незалежно від налаштувань користувача, зазначають ЗМІ. Це є введенням в оману людей стосовно приватності їхніх даних.

Нагадаємо, раніше проти компаній Apple та Amazon в США було подано антимонопольний позов. Виробників обвинувачують у змові з метою завищення цін на iPhone та iPad.

Коменти