В соцмережі Twitter  продовжується «ідеальний шторм». Тепер ресурс призупинив програму підписки за 8 доларів. Це спричинено навалою підроблених акаунтів, повідомляє  Bloomberg.

Оновлений Twitter Blue було запущено на початку минулого тижня, але можливість нових підписок наразі призупинили. Це спричинено тим, що користувачі почали масово купувати синю галочку, а потім видавати себе за відомі бренди та знаменитостей. Як наслідок, у багатьох компаній рекордно «обвалилися» акції та постраждала репутація.

Згідно з новими правилами соцмережі, синя галочка в обліковому записі більше не свідчить про те, що це офіційна обліковка компанії чи відомої особистості. Тепер її отримають всі, хто заплатив за підписку Twitter Blue. То ж, фактично, вона стала ознакою платних користувачів.

Натомість офіційні сторінки в Twitter маркуватимуть сірою позначкою. Проте ця функція була тимчасово вимкнена вже на наступний день після запуску через технічні проблеми.

Водночас через синю галочку зчинився справжній хаос. Велика кількість користувачів придбала Twitter Blue, а потім заходилася перейменовувати сторінки, видаючи себе за компанії й зірок.

Наприклад, від імені компанії Nintendo було поширено зображення Маріо з непристойним жестом. А через повідомлення буцімто від імені фармацевтичної компанії Eli Lilly & Co. про те, що інсулін тепер безплатно надаватиметься всім потребуючим, акції виробника обвалилися.

Як Маск збирається давати раду спричиненим його реформами проблемам, поки що важко зрозуміти.

Коменти