Компанія Apple планує за кілька років повністю перейти на чипи американського виробництва, повідомляє Bloomberg. Своє рішення гендиректор компанії Тім Кук озвучив  на зустрічі з працівниками. Він уточнив, що вже ухвалив рішення, щодо купівлі заводу в Аризоні.

Відкриття заводу зменшить залежність Apple від тайванських виробників чипів, на яких припадає 60% світового випуску процесорів. Надалі Кук планує закупівлю процесорів європейського виробництва.

Відомо, що ексклюзивний партнер Apple з виробництва чипів компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. будує завод в Аризоні. Його запуск заплановано на 2024 рік. Продуктивність складатиме 20 000 мікросхем на місяць. Також там планується налагодити випуск 5-нанометрових процесорів.

Наразі свої нові пристрої Apple планує оснастити 3-нанометровим процесором з найдосконалішими мікросхемами TSMC. Так, мобільний процесор A17, що розробляється для лінійки iPhone 2023 року, буде виготовлено за новою технологією.

Нагадаємо, раніше проти компаній Apple та Amazon в США було подано антимонопольний позов. Виробників обвинувачують у змові з метою завищення цін на iPhone та iPad.

Коменти