Компанія Twitter може потрапити під обмеження з боку Євросоюзу. Це викликано вельми ексцентричною політикою її нового власника Ілона Маска.

Про це пише Financial Times.

Співрозмовники видання зазначили, що категоричне несхвалення у європейських регуляторів викликає той факт, що завдяки нововведенням Маска користувачі можуть купувати синю галочку верифікації обліковки. Як наслідок, на платформі істотно зросла кількість шахраїв.

Крім того, європейські чиновники в шоці від того, яка кількість топ-менеджерів пішла з компанії. Надто тривожить їх той факт, що звільнені були посадовці, які відігравали провідну роль у спілкуванні з регулюючими органами та відповідали за дотримання платформою нових правил ЄС, спрямованих на модерацію контенту.

Закон про цифрові послуги, що регулює обов’язки техногігантів щодо забезпечення безпеки користувачів, набув чинності цього тижня.

Співрозмовник видання зазначив, що, оскільки Twitter є дуже великою онлайн-платформою, вимоги до ресурсу будуть дуже суворі. Якщо Маск не дасть раду ботам і тролям, Twitter може бути заблокований Брюсселем як такий, що ігнорує нові правила.

Коменти