Міністр цифрових технологій Японії Таро Кон отримав власного цифрового клона. Про це повідомляє Eurekalert.

Кібернетичний двійник, зазначає видання, – це зовсім не звичайна “цифрова копія” людини. Йдеться про “покращену версію”, що матиме фізичні та розумові здібності вищого рівня.

“Клонований” міністр має стати в пригоді дослідникам. За його допомогою вони мають зрозуміти, як люди сприймають таких “цифрових клонів” і чи зможуть вони потенційно розглядатися як заміна справжніх людей. Видання зазначає, що це дозволить встановити нові соціальні норми для суспільства аватарів.

Зазначається, що такі “цифрові клони” дадуть змогу людям брати участь одразу у декількох заходах, оскільки потреби фізичної присутності на місці події не буде. Згодом людина отримає змогу керувати одразу декількома такими аватарами, за допомогою чого бізнес-операції стануть ефективнішими.

Програма досліджень і розвитку Moonshot  реалізується за сприяння Японської агенції з науки та технологій. Мету перед собою вона ставить амбітну – до 2050 року створити суспільство, де люди не відчували б обмежень часу, простору й власного фізичного тіла.

Коменти