Американські дослідники працюють над створенням технології «цифрового безсмертя». Задля цього в Массачусетському технологічному інституті аналізують публікації в соцмережах наперед відібраних піддослідних. Вчені мають на меті навчити штучний інтелект поводитися так, як вони.

Про це повідомляє The Times.

В експерименті Augmented Eternity («Доповнена вічність») задіяні 25 добровольців, серед яких є невиліковно хворі люди й високопрофесійні фахівці. Перші з них сподіваються, що технологія «цифрового безсмертя» допоможе розрадити родичів — адже штучний інтелект дозволить імітувати спілкування з померлою людиною.  Щодо фахівців, то вони мають намір донести до майбутнього покоління накопичений ними досвід.

Наразі дослідники ще не в змозі «навчити» штучний інтелект поводитися та спілкуватися так, як піддослідні. Одначе вони не втрачають надії на покращення технології «цифрового безсмертя» в майбутньому.

Нагадаємо, раніше японська компанія TMSUK презентувала робота SPD1. Зовні він нагадує павука, а його призначення — замінити співробітників, які відстежують стан міської каналізації.

Коменти