Швейцарський стартап Morand винайшов акумулятор eTechnology, що вміє заряджатися  до 80% протягом 72 секунд. Революційна система зберігання енергії, що використовується компанією, складається з елементів HUC. Під час випробувань експериментальних зразків було виконано більш ніж 50 000 циклів заряджання та розряджання. Наразі ця цифра наблизилася до 70 000 циклів.

Тривалість повного процесу заряджання акумулятора eTechnology ледь перевищуватиме 2 хвилини. Це підтвердило випробування, що було проведене з прототипом батареї ємністю 7,2 кВт/год. На її зарядку до 98% (900 A/360 кВт) знадобилося 120 секунд.

Серед переваг нового винаходу швейцарської компанії—  використання невеликої кількості критичної сировини, а саме: літію та кобальту. Перевага в батареї Morand eTechnology віддається алюмінію, графену й вуглецю.

Наразі Morand шукає інвесторів і партнерів для запуску спроектованої та розробленої ним батареї eTechnology в виробництво. Кінцева вартість винаходу дорівнюватиме вартості літій-іонних батарей.

Раніше ми повідомляли, що компанія Tesla змушена відкликати понад 321 000 електромобілів. Це спричинено програмною проблемою

Коменти