Управління із питань конкуренції і ринків Великої Британії ініціювало антимонопольне розслідування. Його об’єктами стали компанії  Apple і Google.  Про це йдеться в матеріалі на офіційному сайті британського уряду.

Причина, через яку компаніями зацікавився регулятор, полягає в тому, що вони домінують на ринку мобільних ігор.

У матеріалі зазначається, що питання в регулятора викликали популярні мобільні системи iOS і Android, а також той факт, що компанії створили дуополію на ринку. Через це вони домінують в царині ОС, магазинів застосунків, а також веб-браузерів на мобільних приладах. Зокрема, за інформацією регулятора, близько 97% всіх пошукових запитів у минулому році, зафіксованих у британському сегменті інтернету, було зреалізовано за допомогою браузерів Safari й Chrome від Apple і Google.

Також регулятор збирається вивчити обмеження, застосовані Apple щодо «хмарних» ігор у своєму магазині застосунків  App Store. Регулятор зазначає, що зараз в Британії понад 800000 користувачів «хмарних» ігор, але запровадженні «яблучною» компанією обмеження штучно гальмують зростання цієї галузі, обмежуючи права британських споживачів.

Раніше стало відомо, що Марк Цукерберг має виступити свідком у справі Федеральної торгової комісії (FTC). Ця інстанція стверджує, що запропонована компанією угода про придбання виробника контенту віртуальної реальності (VR) Within Unlimited повинна бути заблокована

Коменти

Степан

Одрук в тексті: “Safari и Chrome”.В українській немає сполучника “и”