Колишній президент компанії Ілона Маска Neuralink Макс Ходак запустив новий стартап. Його мета — розробка інтерфейсу “мозок-комп’ютер”. На думку аналітиків, стартап може запропонувати щось таке, чого досі не пропонували конкуренти.

Під час роботи у Маска  Ходак був одним із тих, хто відповідав за розробку комп’ютерного пристрою, призначеного для введення в людський мозок. Зараз він очолює власний стартап, що отримав 160 мільйонів доларів фінансування. Ходак анонсував, що тепер мета в нього амбітніша: знайти спосіб маніпулювання мозком без застосування внутрішньочерепних імплантантів.

Нова компанія Ходака Science Corp. розробляє інтерфейс, що поєднував би мозок і комп’ютер. Досягти цього можна за допомогою галузі фізики під назвою фотоніка. Її сутність — використання зорового нерву й світла як шляху до мозку без потреби в інвазійних інтерфейсах. Над цим завданням працювали вже багато дослідників, але жоден з них поки що не спромігся досягнути успіху.

Раніше ми розповідали, що Xiaomi презентувала пристрій, який дозволить керувати розумним будинком за допомогою мозкових хвиль.

Коменти