Федеральна комісія зі звʼязку США (FCC) вирішила заборонити продаж та імпорт телекомунікаційного обладнання та пристроїв для відеоспостереження, що вироблені кількома компаніями з Китаю. Йдеться про продукцію Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision і Dahua.

Таке рішення прийнято в рамках виконання закону, підписаного ще минулого року адміністрацією президента Джо Байдена. Мета цього закону — заблокувати ліцензії на нове телекомунікаційне обладнання від китайських компаній, яке визнали таким, що є загрозою для національної безпеки Сполучених Штатів.

Водночас заборона не поширюється на пристрої компаній-фігурантів, що  внесені до списку FCC як такі, що не становлять загрози для безпеки США.

Компанія Hikvision вже прокоментувала заборону і заявила, що її продукція не становить загрозу для безпеки Сполучених Штатів і для рішення  FCC немає жодного технічного чи юридичного обґрунтування.

Раніше Сполучені Штати розпочали розслідування проти китайської компанії Huawei через підозри щодо того, що обладнання компанії могло перехоплювати і передавати КНР приватні відомості з військових баз.

Коменти