Фахівці з компанії Disney розробили систему штучного інтелекту, завдяки якій можна візуалізувати зовнішність акторів у старшому чи молодшому віці.

Зазвичай будь-які маніпуляції з віком акторів є надзвичайно тривалим процесом, який вартує грубих грошей. Художники працюють вручну з кожним кадром, змінюючи зовнішність персонажа. У Disney заявлять, що вони першими запропонували повністю автоматизувати цей процес.

Замість створювати нейромережу на наборі даних реально існуючих людей, дослідники розробили базу даних, використавши кілька тисяч випадковим чином згенерованих облич. За допомогою існуючих інструментів старіння вони моделювали вікові зміни в цих обличчя, а потім завантажили результати до нейромережі.

Наразі штучний інтелект аналізує фото, передбачаючи, яких вікових змін зазнає обличчя. Відтак застосовує ефекти на кшталт зморшок, розгладження шкіри, пігментних плям до оригінального обличчя, накладаючи їх на нього як додатковий шар.

Цей метод дає змогу «зістарити» чи «омолодити» обличчя актора навіть у русі чи за умови зміни освітлення в кадрі.

Як зазначають фахівці, новий інструмент прискорить процес створення фільмів і дозволить істотно здешевити маніпуляції з віком акторів.

Нагадаємо, у Disney раптом повідомили, що СЕО компанії Боб Чапек іде у відставку. На посаду було негайно призначено попереднього очільника компанії Боба Айгера.

Коменти