Федеральна комісія зі зв’язку США надала компанії SpaceX дозвіл на розгортання 7500 супутників Starlink другого покоління на висоті 525 км, 530 км і 535 км.

За інформацією Engadget, SpaceX звернулася до комісії за запитом на отримання дозволу на запуск майже 30 000 супутників другого покоління. Цей запит був задоволений тільки частково. Комісія мотивувала це рішення тим, що такої кількості супутників вистачить на забезпечення доступу для інтернету навіть у віддалених куточках планети.

Обмеження кількості супутників спричинено загостренням проблеми космічного сміття.  Раніше NASA конче негативно висловлювалася щодо планів SpaceX розгорнути додаткові 30 000 супутників. В агенції зазначали, що Starlink може втручатися в хід наукових місій, спотворюючи дані. Також супутники збільшують кількість космічного сміття.

Вже відомо, що друге покоління супутників Starlink буде значно масивнішим за рахунок антен. Запускати супутники доведеться на ракеті-носії компанії Starship.

Раніше стало відомо, що тариф на послуги провайдера супутникового інтернету Starlink для України стрибнув вгору. Якщо раніше він складав $60, то тепер викласти доведеться $75 щомісяця.

Коменти