SpaceX презентувала Starshield. Це військова варіація супутників Starlink. Як повідомляє CNBC, поки що інформації про те, на що здатна нова технологія, небагато.

Компанія зазначила, що Starlink призначений для споживчого та комерційного використання, а Starshield використовуватиме уряд.

Фахівці SpaceX заявили, що система матиме три пріоритетні царини: якість зображення, комунікації та «розміщення корисного навантаження». Також Starshield позиціонується як основна пропозиція для національної безпеки.

В SpaceX заявляють, що Starshield використовує додаткові криптографічні можливості, що відрізняються високою надійністю, для розміщення секретних даних і їхньої обробки. Основою є те ж шифрування даних, що використовується у Starlink.

Цікаво, що жодної інформації про роботу над Starshield і процес тестування в ЗМІ не з’являлося. Видання припускає, що новинка зацікавить Міноборони США.

Раніше Федеральна комісія зі зв’язку США надала компанії SpaceX дозвіл на розгортання 7500 супутників Starlink другого покоління на висоті 525 км, 530 км і 535 км.

Коменти