Компанія Apple збирається купувати чипи, які будуть виготовлені на заводі TSMC у Феніксі, штат Аризона. Саме їх використовуватимуть у майбутніх поколіннях iPhone, Mac та іншій продукції. Про це повідомляє Engadget.

Завод у Феніксі має розпочати виробничий процес у 2024 році. Через великий попит ще один завод планують запустити в 2026 році. Загалом очікується, що два заводи вироблятимуть близько 600 тис чипів на рік.

На спорудження заводів компанія TSMC витратить 40 млрд доларів. Частково ця сума буде субсидована урядом через CHIPS і Закон про науку, метою якого є простимулювати американських виробників напівпровідників.

Також свої заводи в Аризоні та Огайо будує Intel.

Як зазначає Engadget, новини про запуск заводів як ніколи на часі для Apple. Компанія переживає не найкращі часи через те, що потерпає від збоїв у виробництві iPhone 14 Pro. Виробництво смартфону гальмують карантинні обмеження в Китаї. Поява американських заводів напівпровідників здатна була б дещо нівелювати негативний вплив цього явища.

Раніше стало відомо, що покупці iPhone 14 у всьому світі зможуть отримати замовлені ними смартфони лише в  перших числах січня.

Коменти