Банк Англії презентував перші купюри, на яких зображено короля Чарльза ІІІ. В обіг вони мають надійти з середини  2024 року.

Про це повідомляє Sky News.

Нові банкноти виготовлені з полімерних матеріалів. Вони номіналом 5, 10, 20 і 50 фунтів стерлінгів. На лицьовому боці  банкнот портрет короля і його камея в прозорому  захисному віконечку. Жодних інших відмінностей від вже існуючих банкнот немає.

За британським законодавством, банкноти із зображенням теперішнього монарха мають замінити купюри з портретом покійної королеви Єлизавети ІІ. Втім, відбудеться це поступово. Купюри з портретом королеви просто вилучатимуть з обігу, коли вони старішатимуть і зношуватимуться.

Трохи раніше надійшли в обіг 50-пенсові монети з портретом короля Чарльза III. Водночас монети із портретом його матері залишатимуться діючим платіжним засобом.

Раніше ми повідомляли, що творці мода Fallout: London, який є модифікацією відомої гри Fallout 4, сюжет якої присвячений подіям після ядерного постапокаліпсису, відмовилися вводити у гру персонажів, прототипом яких стали покійна королева Єлизавета ІІ і король Чарльз ІІІ.

Коменти