Дослідники  розробили проєкт космічного поселення з нановолокнистої сітки, яке розташовуватиметься на астероїдах. Про це повідомляє Space.com.

Доктор філософії і провідний автор дослідження Пітер Міклавчич з Рочестерського університету у штаті Нью-Йорк зазначив, що спочатку проект був засобом «випустити пару» для інженерів і фахівців із фізики. Мовляв, починався він просто як спроба «уявити щось божевільне».

Поселення завбільшки з острів Мангеттен (57 квадратних кілометрів площею) можна буде збудувати на астероїді, діаметр якого буде не меншим за 300 метрів. Співавтор розробки Адам Франк визнав, що надихалися творці ідеями з науково-фантастичних телесеріалів.

На думку вчених, розробка здатна позитивно вплинути на  процес дослідження Сонячної системи — воно не буде таким коштовним. Водночас на втілення в життя такого проєкту можуть знадобитися навіть не десятиліття, а століття.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Швейцарії представили прототип космічного житла SpaceX, призначеного для Марса й Місяця.

Коменти