Група німецьких дослідників під головуванням Матіаса Маркса з Chaos Computer Club придбала на eBay пристрої з конфіденційними даними для біометричної ідентифікації. В них міститься інформація щодо військових із контингенту США в Іраку та Афганістані, а саме: фото, імена, відбитки пальців та скани райдужної оболонки ока. Про це повідомляє The New York Times.

Всього придбано шість пристроїв, переважна більшість з яких обійшлася дослідникам у суму меншу ніж $200 за кожний. Так, на однієї із карт пам’яті містилися біометричні дані 2632 осіб, що брали участь у військових діях поблизу Кандагара (Афганістан) влітку 2012 року. Карта пам’яті на другому пристрої містила біометричну інформацію невеликої групи військових США в Йорданії в 2013 році. Ще один з пристроїв був придбаний на військовому аукціоні, й продавець стверджує, що не знав про його зміст.

Раніше ми розповідали, що головний менеджер із продуктів Microsoft мимоволі «проспойлерив» нововведення, яке компанія готується запровадити для програми «Блокнот» для Windows 11.

Коменти