Через зниження попиту на електроніку, зростання запасів чипів досягло максимуму за останні десять років. Це доволі несподівано на тлі глобального дефіциту, який тривав два роки.

Як зазначає видання The Wall Street Journal, збільшення запасів чипів свідчить про те, що тенденції в економіці змінилися. Зараз виробники товарів, які на початку пандемії коронавірусу користувалися високим попитом, потерпають від незатребуваності своєї продукції. Зокрема видання наводить приклад компаній HP і Dell. Якщо після початку пандемії їхні комп’ютери користувалися шаленою популярністю, зараз попит на них значно нижчий.

Видання зазначає, що для споживачів перенасичення ринку чипами є гарною новиною, оскільки тепер необхідні продукти можна придбати швидше і дешевше. Водночас виробники мікросхем змушені вдаватися до скорочення витрат і, відповідно, робочої сили. Так, американська корпорація Micron змушена скоротити 10% робітників, зазначає видання.

Раніше ми повідомляли, що американська технологічна корпорація Intel і канадська інвесткомпанія Brookfield Asset Management планують спільне інвестування до $30 млрд у заводи з виробництва чіпів в американському штаті Арізона.

Коменти