Проти компанії Apple було подано колективний позов. Корпорацію звинувачують у дискримінації за расовою ознакою, повідомляє AppleInsider. Позивач, чоловік на ім’я Алекс Моралес зі США, заявляє, що смартгодинник Apple Watch некоректно працює через колір його шкіри.

За словами Моралеса, Apple Watch він придбав між 2020 і 2021 роками. Він заявляє, що йому й раніше трапляла інформація на те, що пульсоксіметр на девайсі працює зі збоями у випадку, якщо в людини не біла шкіра.

Моралес стверджує, що пандемія коронавірусу оприявнила «структурний расизм», який існує в багатьох царинах у суспільстві. За його словами, дослідження наче б то довели, що пульсоксіметри «розумного годинника» у випадку темношкірих пацієнтів працюють некоректно.

Моралес подав позов 24 грудня. Він начебто поданий від імені всіх темношкірих мешканців Нью-Йорка, які придбали Apple Watch протягом терміну позовної давності. Також він звернувся із позовами від імені мешканців Аляски, Арканзасу, Айдахо, Айови, Міссісіпі, Північної Кароліни, Північної Дакоти, Юти та Вайомінгу, спираючись на законодавство цих штатів щодо протидії шахрайству.

Компанію  Apple позивач звинувачує у неправомірному збагаченні, порушенні законів про захист прав споживачів, расовій дискримінації і шахрайстві.

Нагадаємо, вже наступного року Apple буде зобов’язана дозволити встановлювати на свої гаджети застосунки зі сторонніх магазинів.

Коменти