nokia microsoft

Після покупки Нокії Мікрософтом, нові власники задумалися про зменшення витрат. Мета, заощадити півмільярда доларів, буде досягнута за допомогою звільнення 18 з 127 тис. Співробітників. Нокія все більше приділятиме увагу онлайн-сервісам і все менше буде орієнтуватися на софт.

Трохи інакше справи у купленої в минулому році Мотороли: Google не став її розвалювати, а через три роки після покупки вирішив продати компанію китайському Lenovo.

Звільняти співробітників планують протягом року і закінчити процес до червня 2015-го. У 2004-2005 роках Nokia була лідером ринку мобільних телефонів, а сьогодні, через десять років, швидко і впевнено йде в історію.

Схожа доля у Blackberry, який мало не загинув на хвилі популярності iPhone, і зараз всіма способами намагається урізати витрати. Місяць тому TechChurch написав про них статтю  BlackBerry is one of the Hottest Stocks of 2014, Seriously

За 2014 рік Blackberry подорожчала з 7 до 11 $ за акцію. Незважаючи на те, що вони до сих пір втрачають позиції на ринках, зменшення витрат дозволило заощадити і триматися на плаву.

Якщо в Україні Blackberry майже ніхто не користується (і не користувався), то в Європі і США років 7 тому вони були одними з лідерів на ринку. Пам’ятаю навіть скандал з Бараком Обамою. Тоді він став президентом і все його листування повинно бути доступним для читання службою безпеки. А послуга «push notifications» (на той час нова) у Blackberry не давала такої можливості і у нового президента хотіли забрати його смартфон.

В результаті перемогла дружба: смарт дозволили залишити, але зі зменшеним функціоналом. Тому ніяких селфі в овальному кабінеті і Angry Birds на прес-конференціях.

Коменти

Евгений

как активировать звонки с нокиа С-7.ОС симбиан Белла