В китайських компаніях набирає обертів найм на роботу цифрових співробітників. У праці віртуальних людей в першу чергу зацікавлені телерадіомовлення, туристичні агенції та фінансові компанії, повідомляє CNBC з посиланням на очільника технологічної компанії Baidu Лі Шияна.

Керівник відділу бізнесу віртуальних людей і робототехніки підкреслив, що віртуальна людина має навички спілкування в прямому ефірі, тому може транслювати новини, вести події та навіть заспівати. Все це завдяки поєднанню в ній елементів анімації, звукових технологій та машинного навчання.

Найм віртуальної людини обійдеться компанії у суму приблизно $14 тисяч на рік. При цьому тривимірні діджитал-двійники коштують дорожче за двовимірних.

Наразі Пекін працює над планом розбудови муніципальної індустрії віртуальних людей. За результатами опитування рекламодавців з’ясувалося, що майже половина з них (45%) готові проспонсорувати виступ віртуальної особи чи її приєднання до події бренду.

Нагадаємо, нейромережа Neural Synesthesia намалювала, як, на її думку, відбувалося зародження цивілізації Землі і як історія нашої планети завершиться.

Коменти