Компанія Марка Цукерберга Meta оголосила про купівлю бізнесу у Luxexcel, бельгійсько-нідерландської компанії, що займається друком лінз для окулярів. Про це йдеться в матеріалі на порталі TechCrunch.

Заснована ще в 2009 році Luxexcel з початку своєї діяльності займалася удосконаленням технології 3D-друку діоптрійних лінз. За інформацією TechCrunch, її напрацюваннями й зацікавився профільний підрозділ Reality Labs у Meta, що спеціалізується на VR-окулярах.

Наразі цей напрямок займає більше половини бюджету підрозділу. Компанія працює над створенням окулярів доповненої реальності під кодовою назвою Project Nazare.

Слід відмітити, що дотепер гарнітури віртуальної реальності не передбачали оптику з діоптріями. Нею займалися сторонні виробники. За допомогою нового активу Meta сподівається посилити свою присутність на ринку доповненої реальності.

Раніше ми повідомляли, що незвичний гаджет, призначений для письменників, презентувала компанія Astrohaus. Диво-ноутбук не дозволить майстрам слова займатися прокрастинацією й змусить повністю сконцентруватися на тексті.

Коменти