Тайвань хоче убезпечити себе від вторгнення Китаю, створивши власну систему супутникового зв’язку. Для втілення проєкту розвитку супутникового підрозділу своєї космічної агенції країна шукає інвесторів, повідомляє FT.

Із втаємничених в ситуацію трьох джерел отримано інформацію про переговори з кількома місцевими та міжнародними інвесторами. Супутниковий зв’язок на кшталт Starlink, стверджують у владі, дасть змогу ЗМІ працювати  під час ймовірного вторгнення та збереже телефонний звʼязок.

Міністерка цифрових технологій Тайваню Одрі Тан вважає, що активацію супутникової мережі Тайваню можливо здійснити за «кілька років». Тривають експерименти з негеостаціонарними супутниковими приймачами, що гарантуватимуть пропускну здатність під час вторгнення або стихійного лиха. Вони розташовані в 700 локаціях навкруги Тайваню.

Наразі Тайвань проводить перемови з венчурною компанією Кремнієвої долини Draper Associates, що інвестувала в SpaceX й Tesla.

Раніше Федеральна комісія зі зв’язку США надала компанії SpaceX дозвіл на розгортання 7500 супутників Starlink другого покоління на висоті 525 км, 530 км і 535 км.

Коменти