У Південній Кореї компанію Tesla оштрафували  через звинувачення у порушення законодавства щодо реклами. Влада країни впевнена, що реклама компанії зумисне вводила покупців в оману.

Про це повідомляє Neowin.

За інформацією агентства Bloomberg, йдеться про буцімто неправдиві заяви компанії щодо швидкості зарядки електромобілів і їхнього запасу ходу. Також не відповідала дійсності інформація щодо витрат на паливо.

Сума штрафу, який має заплатити Tesla, складає 2,8 мільярда вон. Це близько 2,2 мільйона доларів США.

В лютому 2022 року Комісія з питань добросовісної торгівлі розпочала розслідування достовірності реклами Tesla. Невдовзі компанія змінила текст реклами на своєму корейському вебсайті. Втім, це не врятувало її від штрафу.

На додачу до 2,8 мільярда вон Tesla муситиме виплатити ще 1 мільйон вон за порушення закону про електронну комерцію. Це спричинено тим, що, на думку регулятора, компанія не додала в достатньому обсязі відомості щодо процедури скасування замовлень.

В Tesla ситуацію поки що не прокоментували.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Мін’юст США продовжує розслідування стосовно компанії Tesla з приводу її твердження, що автопілот на її автівках забезпечує повноцінну можливість керування.

Коменти