Муніципальні школи Сіетла направили до окружного суду США позов проти компаній-власниць соціальних мереж. У позові зазначається, що в Facebook, Instagram, TikTok, YouTube та Snapchat створені умови, що сприяють «кризі психічного здоров’я» молодих американців.

Про це повідомляє The Guardian.

У позові, що складається з 91 сторінки, техногігантів обвинувачують в використанні залежності дітей від соцмереж. Їх контент використовує «вразливості мозку молоді», що призводить до розвитку тривожного стану, викликає депресію та наводить на думки про самопошкодження. Саме через соцмережі підлітки вдаються до шкідливих дієт, «підсаджуються» на психоактивні речовини та полишають навчання.

Через це школи не можуть виконувати свої освітні функції. Тільки протягом 2009-2019рр. кількість молоді, що через соцмережі відмовилася від певних звичних дій, збільшилася на третину.

У позові зазначено, що положення Закону США про комунікаційну порядність (розділ 230) звільняє онлайн-платформи від відповідальності за контент третіх осіб. Однак, воно не захищає техногігантів від покарання за поширення шкідливого контенту.

Коменти