«Аномально великий обсяг» невдалих спроб входу в систему менеджера паролів Norton Password Manager  було зафіксовано 12 грудня 2022 року. На думку компанії, це свідчить про атаку хакерів, які масово перевіряють комбінації логінів і паролів, що були отримані ними з інших джерел.

У повідомленнях користувачам NortonLifeLock компанія зазначає, що власні системи не були скомпрометовані і наголошує на тому, що причиною атаки не є недостатня захищеність Norton Password Manager. Водночас фахівці компанії висловлюють впевненість, що ім’я користувача і паролі до обліковок стали «здобиччю» неавторизованої третьої сторони.

За інформацією видання, внутрішнє розслідування засвідчило, що певна кількість записів була успішно зламана. Фахівці компанії скинули паролі до скомпрометованих обліковок, а також вжила заходів для протидії кіберзловмисникам.

Кількість постраждалих обліковок не розголошують. Водночас в компанії зазначають, що під атакою опинилися приблизно 925 тисяч обліковок, як активних, так і неактивних.

Раніше ми повідомляли, що кіберзлочинці виклали на хакерському форумі адреси електронної пошти більше ніж 200 млн користувачів Twitter.

Коменти