Представники двох тоталітарних держав, росії та Ірану, проводять переговори стосовно запуску  власного стейблкоїну. Про це повідомляє Cointelegraph

Йдеться про криптовалюту, курс якої буде прив’язаним до фіатних валют або товарів, що забезпечить стабілізацію. Ця валюта може використовуватися в якості платіжного засобу для проведення зовнішньоторговельних розрахунків.

Як саме нова криптовалюта працюватиме з технічної точки зору, поки що невідомо. Втім, у світі існує чимало відповідних блокчейнів, зазначає видання. Крім того, Іран вже має власну криптобіржу, сервіси обміну криптовалюти й майнінгові пули.

Очікувати на появу російсько-іранського стейблкоїну можна вже цього року, якщо влади обох країн ухвалять відповідні законодавчі акти.

Іран, що знаходиться під економічними санкціями, давно вже активно просуває ідею міжнародних розрахунків у крипті. Влітку минулого року влада країни ратифікувала закон щодо правил проведення операцій із криптовалютами. Зокрема, бізнес отримав дозвіл на оплату віртуальними грошима імпортних товарів.

Раніше ми повідомляли, що американський студент розробив програму, здатну визначити, ким було написано текст: штучним інтелектом чи людиною.

Коменти