У корпорації Amazon.com оголосили про чергове скорочення. Приводом для нього стало падіння онлайн-продажів та очікування можливої рецесії, повідомляє Bloomberg.

Січневе звільнення торкнеться 18 тис. співробітників та буде найбільшим за всю історію компанії. У минулому році з Amazon звільнили співробітників з команд розробки Alexa та Echo. Цього разу від скорочення постраждають відділи роздрібної торгівлі та HR.

Звільненню підлягає близько 1% від загальної кількості  персоналу компанії, враховуючи робітників складів та доставки. Стосовно 350 тисяч корпоративних працівників Amazon зі всього світу воно складатиме 6%.

Гендиректор корпорації Енді Джассі пообіцяв подбати про скорочених. Мова йде про виплату вихідної допомоги, тимчасових медичних виплат та допомоги щодо працевлаштування.

Перші повідомлення про звільнення з’явилися ще в листопаді минулого року. Тоді йшлося про скорочення 10 000 працівників. Пізніше ми повідомляли, що як з’ясувалося,  під скорочення потраплять чи не вдвічі більше співробітників. Гендиректор Енді Джессі визнав, що компанії доведеться звільнити більшу кількість працівників, ніж вона збиралася спочатку.

Коменти