До суду Берліна надійшов груповий позов, щодо ігнорування соцмережею Twitter антисемітських публікацій. Його надіслано від HateAid, організації, що бореться з мовою ворожнечі, та Європейського союзу єврейських студентів (EUJS), пише Bloomberg.

Мова йде про шість дописів, що не були видалені, попри скарги на їх антисемітський характер. Серед них допис, що заперечує Голокост. Модератори соцмережі відхилили видалення, незважаючи на переслідування німецьким законодавством його заперечення.

Президент EUJS Авітал Грінберг вважає, що порушена їх довіра до Твіттер на тлі розповсюдження соцмережею мови ненависті. Він заявив, що «компанія не захищає користувачів і особливо молодих євреїв».

Так, у звіті за  2021 рок від Центру протидії цифровій ненависті зазначається, що зі 137 випадків антисемітизму на платформі, Twitter відреагував лише щодо 11% .

Раніше окружний суд у Гаазі відмовив у позові проти соцмережі Twitter місту Бодегравен-Реувейка. Представники міської адміністрації вимагали від соцмережі активніше боротися з публікаціями про сектантів-убивць, які буцімто діяли в місті у 1980-х роках.

Коменти