Вчені з університету Міннесоти доручили штучному інтелекту ChatGPT підготувати відповіді для випускних іспитів за чотирма дисциплінами. За результатами дослідження з’ясувалося, що ChatGPT без допомоги людини не в змозі досягти успішних результатів.

Про це повідомляє Engadget.

В університеті Міннесоти ШІ склав іспити у середньому на C+. Ще одне дослідження провів у Вортонській школі бізнесу професор Крістіан Тервіш. Там за іспит з управління бізнесом ChatGPT отримав оцінки B- та B.

Дослідники з університету Міннесоти відмічають, що ChatGPT добре впорався з завданнями, щодо розгляду основних правових норм та узагальнення доктрин. Однак не зумів впоратися з точним визначенням питань відносно справ. У Вортонській школі бізнесу ШІ чудово розв’язував завдання з простими питаннями та загальмував на складних задачах. Так, він не зміг винайти правильні рішення до задач з математики для шостого класу.

Вчені з Міннесоти припускають, що поліпшити роботу ChatGPT вдасться за допомогою налаштувань. Вортонські дослідники відзначають, що ШІ здатний успішно скласти іспит тільки за допомогою людини. Водночас, студенти можуть скористатися ним, щоби покращити свої результати на іспитах.

В обох навчальних закладах мають намір запобігти академічній недоброчесності шляхом обмеження використання ChatGPT. Крім того рекомендовано переформулювати питання так, щоб ШІ не зміг з ними впоратися.

Нагадаємо, штучний інтелект продемонстрував власну нову іпостась. Користувачі, що встановили чат-бот Replika, почали скаржитися на те, що він поводиться неадекватно.

Коменти