Американський банк Morgan Stanley оштрафував своїх співробітників за користування месенджером  WhatsApp. Загальна сума штрафів складає кілька мільйонів, повідомляє видання Financial Times.

Претензії були до співробітників, які користувалися WhatsApp  для ділового листування. Розміри персональних штрафів варіювалися — хтось мав заплатити кілька тисяч, а комусь довелося викласти більше мільйона доларів. В кожному окремому випадку суму до виплати розраховували індивідуально. Враховувалася кількість надісланих повідомлень, посада порушника та наявність у нього попередніх «гріхів».

Минулого року самому банку Morgan Stanley довелося виплатити штраф у розмірі $200 млн через те, що його співробітники використовували з робочою метою недозволені месенджери. За вимогою американських регуляторів повідомлення співробітників мають зберігатися належним чином. Саме тому переважна більшість із них забороняють використовувати для роботи месенджери WhatsApp і Signal через те, що вони за деякий час видаляють в автоматичному режимі надіслані повідомлення.

Нагадаємо, нову корисну функцію запровадив месенджер WhatsApp. Тепер користувачі зможуть надсилати повідомлення самим собі.

Коменти