До окружного суду Північної Каліфорнії надійшов позов проти компанії Apple щодо збору даних користувачів Phone. Позивачка Джулія Сіма стверджує, що, незважаючи на встановлення заборони в налаштуваннях конфіденційності, Apple збирає дані користувачів iPhone.

Про це повідомляє The Register.

В позові відзначається, що Apple зберігає особисту інформацію й хронологію усіх дій користувачів на своїх пристроях та в застосунках. Це відбувається попри зафіксовану ними відмітку в налаштуваннях про відмову від зберігання даних . Цей масив інформації Apple використовує задля отримання власної фінансової вигоди, підкреслює Джулія.

У своєму обвинуваченні вона посилається на незалежне дослідження компанії Mysk. Там йдеться про те, що  Apple відстежує персональну інформацію користувачів iPhone попри їхню на це заборону. Компанію цікавить, якими застосунками вони користуються та як їх знаходять. До того ж, відстежується кількість часу на перегляди застосунків в App Store та пошукові запити в магазинах застосунків. Також Apple цікавиться переглядом реклами користувачами та переходами за рекламними оголошеннями.

У Apple на позов поки що не відреагували.

Раніше стало відомо, що проти компанії Google готує судові позови Європейський Союз та Велика Британія. Загальна сума позовів складає 25 мільярдів євро. Підставою для них є звинувачення в нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами.

Коменти