За результатами дослідження, проведеного фірмою BloombergNEF, стало відомо, що Піднебесна є найбільшим інвестором в світову альтернативну енергетику. Протягом 2022 року внесок Китаю дорівнював $546 млрд, що в чотири рази більше за американський — $141 млрд. Друге місце з інвестування в чисту енергію ($180 млрд) посів Європейський союз.

У звіті BloombergNEF підкреслюється, що домінуючим у Китаї є саме низьковуглецеве виробництво. Внесок в нього перевищує 90% із $79 млрд інвестувань в цю галузь. Про це заявив Антуан Вагнер-Джонс, керівник відділу досліджень торгівлі та ланцюжків поставок у BloombergNEF.

Китаю вдалося створити максимальні умови для виробництва таких приладів, як сонячні батареї та акумуляторні батареї.

Антуан Вагнер-Джонс

У США та Європі нарощують змагання за звання лідера з захисту довкілля. Наразі в Штатах впроваджується Закон про зниження інфляції. Ним передбачається субсидування американських виробників на $369 млрд задля протидії домінуванню Китаю. Ці кошти спрямують на виробництво екологічно чистої енергії в США.

Нагадаємо, Вже з жовтня 2023 року уряд Великої Британії забороняє розповсюдження непереробних пластикових виробів. Йдеться про тарілки, таці й палички для повітряних кульок. У такий спосіб урядовці мають намір запобігти забрудненню довкілля.

Коменти